Biotech Informa

Kép forrása
http://www.biotechinforma.com/
Leírás szerzője
Simon Mónika

Biotech Informa egy egyedülálló, biotechnológiai vállalatokat és beszállítóikat összegyűjtő és összehozó adatbázis. Emellett naprakész információkat szolgáltat az ipar számára a biotechnológia  pénzügyi, valamint technológiai területein bekövetkezett fejleményekről.

Az adatbázisokat rendszeresen ellenőrzik, valamint a szervezeteknek lehetőségük van aktualizálni, módosítani a feltöltött információkat, így mindig friss adatokkal bővül a rendszer. A honlap - többek között - globális hírszolgálatként is üzemel, amelynek felületén tájékoztatást kaphatunk az iparág legújabb híreiről, eseményeikről, szervezeteikről és konferenciáiról.

Irodájuk székhelye az Egyesült Királyságban található, ahol a munkatársak segítenek a biotechnológiai szervezeteknek és a beszállítóknak kapcsolatot teremteni egymással, a hatékony és gazdaságos együttműködés érdekében.

A honlapon lévő regisztráció ingyenes, a látogató azonban akkor is keresgélhet az adatbázisban, ha nem regisztrált. Mostanra több mint 10 000 vállalat és alapanyag/forrás beszállító szerepel az adatbázisban, ennek köszönhetően azonnal értesülhetünk a piacon megjelenő új termékekről, a vállalati felvásárlásokról, illetve a szabálymódosításokról.

A Link-ek menüpont alatt további nemzetközi szervezetek és intézmények honlapjára irányítják a felhasználót, így azok könnyebben rátalálhatnak a keresett biotechnológiai információkra.

A honlapon regisztráló ügyfelek bemutathatják termékeiket és szolgáltatásaikat a célközönség számára, valamint az adatbázis sajátos jellemzője, hogy az egyes felhasználók saját gépükről kezelhetik bejegyzéseiket, illetve azokat bármikor megváltoztathatják.

A felsorakoztatott vállalatok között találhatóak gyógyszerfejlesztéssel, bio-üzemanyagokkal, orvostechnikai eszközökkel, nanotechnológiával, illetve mezőgazdasággal foglalkozók is, emellett a beszállítók oldalán is számos kategória közül lehet válogatni. A keresés során kategóriák vagy kulcsszavak alapján is válogathatunk a biotechnológiával foglalkozó vállaltok között.