Ugrás a tartalomra

Konyhai eszközök veszélyei

Kép forrása
http://www.epicurean-traveler.com/Website%20Articles/ELBA-PIZZA/Anything_Left-Handed.htm
Leírás szerzője
GK

A konyhai munka során használt eszközök egy része vágó vagy szúró eszköz. Ezek használatát meg kell tanulni, hogy  veszélymentesen tudjunk  velük dolgozni.

Legveszélyesebbek a kések. A jó kés éles, hogy jól lehessen vágni vele. Vigyázni kell, hogy az ujjunk ne kerüljön a kés alá.

A reszelők és gyaluk is nagyon élesek, ha kapkodunk könnyen megvághatjuk a kezünket. gyaluláshoz mindig használjuk a biztonsági rögzítőt.

Az ollókat arra használjuk, amire való. A konyhai olló nem kell, hogy hegyes legyen és különösebben élesnek sem kell lennie. Általában a zacskók, a csomagolás levágására, dobozok kivágására használjuk.