Ebben a ppt-ben a talaj szénhidrát tartalmának meghatározási módszerét ismerheti meg az olvasó Alef és Nannipieri könyve alapján, akik több száz, a talajok jellemzését szolgáló biológiai, mikrobiológiai, biokémiai, illetve enzimológiai módszert gyűjtöttek össze a nemzetközi szakirodalomból.

Ezt az előadást Markó István M.Sc. hallgató készítette, Gruiz Katalin "Környezeti mikrobiológia és biotechnológia" című tantárgyához.

 

Source

Alef K. and Nannipieri P. (Editors): Methods in Applied Soil Microbiology and Biochemistry, Academic Press Limited, London, 1995

http://www.tankonyvtar.hu/konyvek/novenytan/novenytan-19-talaj

http://hu.wikipedia.org/wiki/Talaj

http://ganymedes.lib.unideb.hu:8080/dea/bitstream/2437/80887/4/ertekezes.pdf

http://www.springerlink.com/content/p46351rg11535765/

http://books.google.hu/books?id=nUmMTWcaPkMC&pg=PA86&lpg=PA86&dq=composition+of+soil+carbohydrate+matter&source=bl&ots=j50ruuvUD-&sig=7QmsbOMyqHtwxGAi5749GwWhYCI&hl=hu&ei=KkCcTe74HYmSOp_p8bEH&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=8&ved=0CGcQ6AEwBw#v=onepage&q=composition%20of%20soil%20carbohydrate%20matter&f=false