http://www.kefirgomba.hu/?page_id=5

Curd production

Author:
KÖRINFO

Az aludttej házilag való elkészítéséhez célszerű házi tejet használni; a dobozos, műanyag üveges tejeknek ugyanis kevés a tápértéke. A nyers tejből ugyanakkor nem hiányzik semmi, amit a tehén a borjának szánt (cukor, zsír, fehérje, víz, ásványi anyagok, vitaminok, enzimek).  Aludttej készítése során a friss tejet meleg, de nem forró helyre rakjuk (fűtőtest közelébe), és állni hagyjuk, 1-2 nap múlva aludttej lesz belőle.  Főleg Bacterium lactis aerogenes és Streptococcus lactis baktériumok hatására keletkezik. Házilag ezeket a baktériumokat nem adagolják a tejhez, hanem a levegőből kerülnek bele.

Source

http://www.mimi.hu/gasztro/aludttej.html

http://frankwinking.van.hu/keret.cgi?/tejterm.html