A GMS egy átfogó szivárgáshidraulikai modellezési rendszer GIS alapú grafikus elő-feldolgozási eszközökkel a modellezési folyamat automatizálása és zökkenőmentessége érdekében. A GMS hézagmentesen integrálja a MODFLOW-t és számos más elismert felszínalatti víz modellt, és fejlett grafikus képességekkel rendelkezik a modell optimalizáláshoz és az eredmények megtekintéséhez.

A Groundwater Modeling System (GMS) egy olyan átfogó grafikus felhasználói környezet, amellyel felszínalatti víz szimulációkat lehet végezni. A szoftver egy grafikus felhasználói felületből (a GMS program) és egy sor elemző kódból (MODFLOW, MT3DMS, stb.) áll. A GMS szoftver egy elő-feldolgozóként (preprocesszor), amellyel grafikusan felépíthetők a modellek, és ugyanakkor egy utó-feldolgozó (postprocesszor), amellyel importálhatók és megtekinthetők a modelleredmények.

A GMS, GIS alapú objektumokat használó konceptuális modellezési megközelítést alkalmaz a numerikus modellek létrehozásához. A GMS más erőteljes képességei közül megemlíthetők a 3D modellkonceptualizálás, a terület megjelenítés, a fejlett geostatisztikai eszközök, az automatizált modelloptimalizálás és a stochasztikus modellezés. A program fejlett adat import / export és megjelenítési képességekkel rendelkezik.

A GMS egyik erőssége a numerikus rácstól független modellépítést lehetővé tevő konceptuális megközelítés.

A program moduláris felépítése lehetővé teszi, hogy a felhasználó csak azokat a modellezési képességeket használja, amelyekre szüksége van. Az egyéb GMS modulok bármikor megvásárolhatók, és hozzáadhatók a meglévőkhöz. A program dinamikusan fog kapcsolódni ezekhez, automatikusan kiegészítve a szoftver lehetőségeit az új modellezési képességekkel.

Modellek

MODFLOW 2000 modell

MT3DMS modell

SEAM3D modell

FEMWATER modell

MODAEM modell

Source

http://www.jaketa.hu/software/gms/gms.html