Az OKKP honlapján az ország különböző kármentesítési alapprogramjait, az elmúlt évek elvégzett feladatait, számos kiadványt (kézikönyv, útmutató, tájékoztató) tekinthetjük meg, illetve tölthetünk le, valamint megtalálhatjuk a külföldi együttműködéseket és a témában megrendezett különböző korábbi konferenciákat is.

Maga a honlap nagyrészt kétnyelvű (magyar és angol) de több helyen ezen kívül még német nyelven is tájékozódhatunk a témával kapcsolatban.

Az OKKP-ról röviden

Az Országos Környezeti Kármentesítési Program a Nemzeti Környezetvédelmi Program részét képezi, a környezeti kármentesítéssel kapcsolatos feladatokat, vagyis már elszennyeződött, vagy veszélyes anyagot/hulladékot tartalmazó területek felmérését, kezelését, rendbehozatalát fogja össze.

Az Országos Környezeti Kármentesítési Program (OKKP) célja: felelősségi körtől függetlenül, az elmúlt évszázadban a földtani közegben (talajban) és a felszín alatti vizekben hátramaradt, akkumulálódott szennyezettségek, károsodások felderítése, megismerése, a szennyeződések mértékének feltárása, a veszélyeztetett területeken a szennyezettség kockázatának csökkentése, a szennyezett területeken a szennyezettség mérséklése, vagy megszüntetésének elősegítése.

OKKP - Alprogramok

Az OKKP alprogramjairól a honlapon található és pdf formátumban letölthető tájékoztatóból kaphatunk képet.

Jogszabályi háttér

A jogszabályi háttérrel foglalkozó oldalon az OKKP-re vonatkozó, azzal kapcsolatos törvények, kormányrendeletek, minisztériumi rendeletek, kormányhatározatok, utasítások, tájékoztatók és közlemények találhatók.

Kiadványok

A program nagy hangsúlyt fektetett az alapozó ismeretek terjesztésében. A kiadványok a címszó alatt különböző kézikönyvek, útmutatók, füzetek, tájékoztatók, idegen nyelvű és egyéb kiadványok tekinthetők meg.

Honlapok

Itt különböző magyar és idegen nyelvű kármentesítéssel kapcsolatos információk honlapjai találhatók.

Konferenciák

A konferenciák címszó alatt megtaláljuk a külföldön és belföldön megrendezett konferenciák, kiállítások, workshopok pontos időpontját, helyét és ezeknek az eseményeknek az összefoglalóit a 2003−2008 közötti időszakra.

Nemzetközi kapcsolatok

Az OKKP feladatok esetében a hatékonyabb megoldást segítik a különböző nemzetközi kapcsolatok, melyek lehetőséget teremtenek a külföldi példák, gyakorlatok megismerésére, átvételére és hazánk tapasztalatainak külfölddel való megosztására. Itt megtalálhatók, hogy milyen nemzetközi konferenciákon vett részt Magyarország és, hogy mely országokkal vannak együttműködési megállapodásai hazánknak.

Háttérinformációk

Háttérinformációk között az egyes szennyező anyagok, valamint az ezekre vonatkozó megengedett háttérkoncentrációk és határértékek. Valamint a különböző pályázati lehetőségek, a kármentesítést és azzal kapcsolatos előzetes felméréseket végző vállalkozók, cégek.

Az oldalról könnyen eljutunk a FAVI-KÁRINFO (FAVI-Kármentesítési Információs Rendszer) oldalára is és részletestérképeket találhatunk, például:

Source

http://www.kvvm.hu/szakmai/karmentes/ 

http://www.kvvm.hu/szakmai/karmentes/okkp/okkp.htm