A Nyugatmagyarországi Egyetem tananyaga az élelmiszerekben kárt okozó mikroorganizmusokat tárgyalja kilenc előadásban:
- Alapfogalmak: ételfertőzések, ételmérgezések
- Spórás baktériumok: Bacillus és Clostridium nemzetség
- Mycobacterium és Brucella nemzetség
- Fakultatív anaerobok: gennykeltők, Erysipelothrix, Listeria, Corynebacterium, Enterobacteriaceae
- Actinomyces nemzetség
- Spirillaceae család, Spirochaetales, Mycoplasmatales és Rickettsiales rend
- Protozoonok, rühösség, férgek, féreglárvák és vírusok
- Prion betegségek
- Tej és tejtermékek, tojás, hús és húskészítmények romlást okozó mikróbái
Forrás
http://www.mtk.nyme.hu/~food/int-hu/mikro/segedletek/szoveg/IIIev.htm
| Csatolmány | Méret |
|---|---|
| Élelmiszerek mikrobiológiai károsodása.ppt | 820.5 KB |
| Spórás baktériumok: Bacillus, Clostridium.ppt | 930 KB |
| Aerob baktériumok: Mycobacterium és Brucella | 339.5 KB |
| Fakultatív anaerob baktériumok.ppt | 2.07 MB |
| Actinomyces nemzetség .ppt | 168 KB |
| Spirochaeta.ppt | 267.5 KB |
| Protozoa, férgek, vírusok.ppt | 628 KB |
| Prion betegségek.ppt | 360.5 KB |
| Tej, tejtermékek, tojás, hús és húskészítmények romlása.ppt | 456 KB |