Térképek

A térkép formában megjelenő információt a KÖRINFO tudásbázisban használt rendszerezésnek megfelelően két csoportba rendeztük: alapismeretek és gyakorlati alkalmazások közé. 

Mindkét csoportban megvannak a könyvtárakban és E-tanfolyamokban is használt elemek: az alapismeretekben a vegyi anyagok, az ásványok és kőzetek, a környezeti elemek és az élőlénytípusok; a gyakorlati alkalmazásban pedig a vegyi anyagok, a környezeti elemek, a hulladékok, a  zaj és rezgés valamint a szennyezett területek.

A térképek típusai eltérőek mindkét csoportban. Vannak digitális térképek, google-térképek és szkennelt térképek.

A digitális térképek a KÖRINFO GIS-alapú térképes adatbázisából származó térképeket tartalmaz, OSM alapon. Ezek interaktív térképek, nagyítási lehetőséggel, az egyes információkat tartalmazó rétegek ki-bekapcsolásával és a tárképi pontokhoz tartozó információ lekérdezési lehetőséggel (a térképen lévő "i" gomb megnyomásával). Ez az IT eszköz on-line szerkesztésre, pontok cím alapján történő felvitelére is lehetőséget ad.

A google-térképek tulajdonképpen egy google-alaptérképre koordináták formájában felvitt információt jelentenek. Ezek a térképek azt tudják, amit általában az ingyenes google térképek: keresni és nagyítani lehet őket.

A szkennelt térképeket kép formájában töltjük fel, általában másoktól átvett térképek fotójáról van szó, mely az eredeti kép felbontásától függően, korlátozottan nagyítható. Néhány térkép pdf-formátumban szerepel, nagyítható módon.


A KÖRINFO térképes tudásbázis egyes esetekben más térképes oldalakra is elvezeti az érdeklődőt; ilyenkor egy kezdőtérkép és némi magyarázat kíséretében mindössze egy linket adunk meg.