1 - 1 / 1 megjelenítése
Ásványokra vonatkozó természettudományos és környezetvédelmi ismeretek

Ásványokra vonatkozó természettudományos és környezetvédelmi ismeretek

Szerző:
KÖRINFO

Az ásványok és a belőlük épülő kőzetek a környezet alapvető építőkövei, ezért a KÖRINFO adatbázis részletesen tárgyalja mind az ásványokat, mind a kőzeteket. A környezeti elemek minősége, elsősorban a talajé és a felszín alatti vizeké, de a felszíni vizeké és üledékeké is nagyban függ a környezetükben található kőzetek ásványi összetételétől.

Az ásványok a kőzetek alkotórészei, építőkövei. A szakszerű meghatározás szerint olyan szilárd halmazállapotú, egynemű és természetes úton keletkezett képződmények, amelyek sajátos vegyi összetétellel rendelkeznek és kémiai képlettel mindig leírhatók. Vannak egészen ritkák, de olyanok is akadnak közöttük, amelyek igen elterjedtek és nagy mennyiségben megtalálhatók a földkéregben, illetve a kőzetburokban.

Az ásványokkal kapcsolatos alapismereteket e-tanfolyamok formájában szerezheti meg a KÖRINFO tudásbázis használója. Az e-tanfolyamok mellett szemléltető képek sokasága található a képtárakban, ahol az egyes ásványok részletes jellemzése is megtörténik:
Ásványok főképtára: /keptar/1241
Asványok fajtái: /node/213
Ásványok szerepe és működése: /keptar/2128
Törvényszerűségek, trendek: 264
Ásványok hasznosítása: 300
Károsodások, kockázatok: 432