Fa-tan

Dendrológia, azaz fa-tan

Szerző:
Készítette Capras Viktor, Vidéki Róbert okl. biológus, botanikus munkája alapján

Kedves Látogató!

Ez az e-tanfolyam egy részletesen kidolgozott interaktív képeskönyv, mely a fásszárú növények, azaz fák és cserjék megismerésére használható.

A link címében fellelhető dendrológia a dendrosz (görög: fa) és a logosz (szintén görög: tudomány) szavak összetételével keletkezett. Ez a diszciplína a fásszárúak rendszerezésével foglalkozik, morfológiájával és elterjedésével. Vidéki Róbert okleveles biológus, botanikus által összeállított anyag mintegy 160 fa részletes ismertetését tartalmazza rengeteg képpel, amivel egy kezdő érdeklődő is könnyen boldogul.

 http://enfo.agt.bme.hu/mokka/dendrologia, azaz fa-tan

A linkre kattintás után a látogató előtt megjelenő kezelő felület baloldalán találhatja a fák listáját, és a jobboldali nagyobbik részen a részletes ismertetést. A termet, a törzs, a kéreg, a korona, az ág, a rügy, a levél, a virágzat, a termés és az elterjedés jellemzői következetesen fajonként kidolgozásra kerültek lényegre-törő rövid szöveges magyarázattal és számos képpel. 

Ha a rendszertan szerinti besorolásról át szeretne térni a névsor szerintire, akkor görgesse végig a bal oldali manüsávot és annak legalján válthat!!

Sok sikert a böngészéshez és az ismeretbővítéshez!

 

 

Forrás

Vidéki Róbert okl. biológus, botanikus  összeállítása