Kép forrása
              http://sokszinuvidek.24.hu/otthon-keszult/2017/07/30/37-eheto-virag-amit-sokoldaluan-hasznalhatunk-a-konyhankban/
          Leírás szerzője
              GK
          Ehető virágok
- Allium – Az alliumcsalád minden virága (póréhagyma, vöröshagyma, fokhagyma) ehető és ízletes!
 - Angelika – Fajtától függően a virágok világos levendula-kéktől a mély rózsáig terjednek, és édesgyökérszerű ízűek.
 - Ánizs – Mind a virágok, mind a levelek finom ánizsos vagy édesgyökér ízűek.
 - Rukkola – A virágok kicsik, és olyan ízűek, mint a levelek. Színük fehér sötétlila csíkokkal vagy sárga.
 - Búzavirág – Csak a szirmokat együk, a virág többi része kesernyés.
 - Bazsalikom – Több féle színű virága (fehér, rózsaszín, levendula) hasonló ízű, mint a levele, csak enyhébb karakterű.
 - Méhbalzsam – A piros virágok menta ízűek.
 - Gyermekláncfű – Pitypang
 - Borágó – Szép kék virága hasonló ízű, mint az uborka.
 - Körömvirág – szirmai enyhén csípősek, fűszeresek.
 - Szegfű – A szirmok édesek, illatosak.
 - Kamilla – A virágok édes ízűek és gyakran használjuk teaként. A fészekvirágokra érzékenyeknél allergiás tüneteket okozhat.
 - Zamatos turbolya – Virágai is finomak.
 - Krizantém – Csak a szirmokat használjuk. Egy kicsit keserű, eges fajták csípősek.
 - Koriander – Ez az a növény, amit sokan nem kedvelnek íze, illata miatt, pedig virága is gyógyhatású. Használjuk frissen, főzés nélkül, salátákba!
 - Citrusfélék – Virágaik édesek és nagyon illatosak.
 - Kapor – A sárga virágai olyan ízűek, mint a növény levelei. Cukorbetegek fogyasszanak belőle minél többet!
 - Margaréta- Ezek a legkevésbé ízletes szirmok, viszont remekül mutatnak a tányéron.
 - Édeskömény _ A sárga édeskömény virágainak íze hasonlít az édesgyökér ízéhez, és szintén gyógynövény.
 - Fukszia – Virágaival gyönyörűen díszíthetjük köreteinket.
 - Hibiszkusz – Karakteresen savanyú íze miatt óvatosan használjuk a főzéshez.
 - Mályvarózsa – Ízletes, vegetáriánus köretek fontos kelléke.
 - Impatiens ( nebáncsvirág) -Nincs jellegzetes íze, leginkább díszítéshez használhatjuk.
 - Jázmin – Teája igazi csemege, de édes ételekhez is jól illeszthető.
 - Vadárvácska – Imádnivalóan finom, menta íze kiváló salátákhoz, tésztákhoz, gyümölcsös ételekhez.
 - Levendula – Édes, fűszeres íze egyaránt illik a sós és édes ételekhez.
 - Citromfű – Fehér színű virágai citromos ízűek, teákhoz, desszertekhez használjuk.
 - Menta – Ma már több változata is létezik, illatuk, ízük, intenzitásuk is ennek függvénye.
 - Sarkantyúka – Az egyik legkedveltebb ehető virág, ragyogóan színezettek, édes, fűszeres ízűek, jól illik salátákhoz, körethez.
 - Oreganó – Virágainak íze leveleihez hasonló, annak enyhébb változata. Antibakteriális hatása közismert.
 - Torma – Virágai borsos ízvilágúak.
 - Rózsa – Minden rózsaszirom ehető, a sötétebb színűek intenzívebb ízűek. Tökéletesek az italokhoz, desszertekhez, valamint különböző dzsemekhez.
 - Rozmaring – Íze a növény leveleinek enyhe változata.
 - Zsálya – Levélhez hasonló ízvilág.
 - Kakukkfű – Karakteres ízvilága miatt csak óvatosan használjuk, apró virágaival viszont kedvesen, diszkréten díszíthetünk.
 - Sütőtök – Nincs jellegzetes íze, de virága különleges dekorációja lehet egy-egy kompozíciónak.
 - Napraforgó – Igen sokoldalú növény. Szirmai ehetők, íze az articsókához hasonlít.
 
Szerző által felhasznált források
              A teljes anyagot innen vettük át: http://sokszinuvidek.24.hu/otthon-keszult/2017/07/30/37-eheto-virag-amit-sokoldaluan-hasznalhatunk-a-konyhankban/