Ugrás a tartalomra
Büfé

Étkezés

Szerző:
KÖRINFO

A címekre kattintva megtekinthetjük az adott képhez tartozó részletes leírást, a képekre kattintva diavetítés indul.

Az élelmiszerekkel vesszük be szervezetünk számára fontos anyagokat, ugyanakkor az élelmiszerekben lévő szennyezőanyagok is bejutnak a szervezetünkbe.

Az élelmiszereknek, amiket elfogyasztunk jó minőségűnek és vegyszermentesnek kell lennie.

Sose együnk gyanús, rossz-szagú, romlott ételt, mert abban olyan mikroorganizmusok élhetnek, melyek szervezetünkbe kerülve betegséget okoznak.

A betegséget a szervezetben elszaporodott mikroorganizmusok vagy az általuk termelt toxinok okozzák. Az ilyen betegséget ételmérgezésnek nevezik.

A nem romlott ételben is lehetnek veszélyes anyagok, például növényvédőszer-maradványok. Ezek nagyon mérgező vegyi anyagok, de ezeket ellenőrzik, így ritkán kerülnek az élelmiszerekbe.

Vannak olyan vegyi anyagok, melyek engedélyezettek ugyan, de nem természetes adalékok az élelmiszerekben. Ilyenek a tartósítószerek, az élelmiszerek állagát kialakító szerek, édesítőszerek, a színanyagok, az aromák, az ízfokozók. A nem természetes élelmiszeradalékok allergiát, hosszú távon egészség-károsodást okozhatna.