Nyilvánossá váltak az interaktív térképek a KÖRINFO tudásbázisban

Szerző
Gruiz Katalin

2010. szeptember elejétől mintegy 50 interaktív környezeti információt tartalmazó térkép vált hozzáférhetővé a KÖRINFO tudásbázison belül.  Az interaktív térképekhez juthat, ha ide kattint.

 

 

A KÖRINFO tudásbázisban található interaktív térképek egy open street map-ra koordináták formájában feltett információt tartalmaznak. A pontokra kattintva további infromációt kapunk a térképi pont jellegzetességeiről: cím, mennyiség, koncentráció, és bármi, amit az információ beküldő fontosnak tart.

A térképek csoportosítása a következő: közintézmények, cégek, vegyi anyagok, levegő, felszíni víz, felszín alatti víz, talaj, hulladék, szennyezett területek. A legtöbb térkép országos, de vannak csak Közép-Magyarországra vonatkozók is.

Pontszerű információt a postai cím vagy a földrajzi koordináták ismeretében regisztrált felhasználóink on-line is feltölthetnek. 

A pontszerű információn kívül térinformatikai rendszerek (GIS) segítségével készült térképállományok, rétegek megjelenítésére is van lehetőség (például shapefile). Térkép beküldését tervező felhasználók a Fórumon keresztül is felvehetik a kapcsolatot a KÖRINFO szerkesztőivel.