BIOTECH GATE, Nemzetközi adatbázis - cégek, termékek, technológiák

Kép forrása
BIOTECH GATE, Global Database - Companies, Products, Technologies
Leírás szerzője
Barna Lilla

BIOTECH GATE, Nemzetközi adatbázis - cégek, termékek, technológiák (http://www.biotechgate.com/gate/v3/companies.php) egy átfogó, angol nyelvű információs platform, amely az élettudományok területén jelen lévő vállalatok és intézmények tevékenyégét tartalmazza. Célja, az élettudomány területének bemutatása és az iparágban aktívan részt vevő vállaltokról részletes információt szolgáltatni.

Tematikus keresési lehetőségek: (a konkrét értékek dinamikusan változhatnak) • Cég szerint (23 853 db 80 országból) • Termékek szerint (24 338 db 62 országból) • Technológiák szerint (3 237 db 40 országból) • Finanszírozási körök szerint (3 233 db 37 országból) • Cég értékelése szerint (262 db 25 országból) • Menedzsment szerint (29 230 db 63 országból) • Engedélyezési lehetőségek szerint (5 163 db 42 országból) • Engedélyezési eljárás szerint (1390 db és nincs országok szerinti szűrés.)

A statisztikák között megtalálható az adatbázis megosztottsága tematika szerint (cégek száma alapján és százalékban), az országonként regisztrált vállalatok száma (csak a jelentősebbek) és a kockázatitőke-kezelési és finanszírozási összefoglaló (VC Deal Summaries). A honlapon események menüpont alatt informálódhatunk a közeljövőben rendezendő, élettudománnyal kapcsolatos konferenciákról és egyéb rendezvényekről. A hirdetések szabott díj ellenében kerülnek fel, de szabadon böngészhetők. További lehetőség az álláskereső adatbázis, szintén térítésmentesen igénybe vehető. Globális rendszer, melyen számos ajánlatot találunk (2 nap alatt 50-100 hirdetés).

Az adatbázis egy része csak előfizetőknek elérhető. A csomagokból három féle van. Egy, ami teljes hozzáférést biztosít, egy korlátozott hozzáférést biztosító és egy alap csomag (ingyenes). Az ingyenes regisztráció után hozzáférhetőek a cég alapvető elérhetőségei, az egyszerű keresési mód, a könyvjelző, a betűrendi keresés és jegyzetek hozzáadása a cégprofilhoz. Havi vagy éves díj ellenében elérhető például a keresési eredmények letöltése Excel táblázatban, részletes keresés engedélyezéssel kapcsolatban, finanszírozási körök részletei és általános finanszírozási kérdések.

Szerző által felhasznált források

http://www.biotechgate.com/gate/v3/companies.php