Európai Biotechnológiai Hálózat

Kép forrása
http://www.european-biotechnology.org/
Leírás szerzője
Rajnai Eszter

Európai Biotechnológiai Hálózat (EBH, European Biotechnology Network)

Az Európai Biotechnológiai Hálózat célja a nemzetközi együttműködések előmozdítása, segítése az európai térségben. A hálózat elsősorban az Európai Unió 27 tagállamában, Svájcban és Norvégiában segíti az embereket/csoportokat abban, hogy megkereshessék a potenciális partnereiket, akikkel együttműködésbe tudnának lépni. Jelenleg két fő területet ölel fel az EBH: a biotechnológiát és az élettudományt. Hosszú távon az együttműködésektől eredményesebb, gyorsabb, átfogóbb kutatásokat remélnek, hogy a laborokból hamarabb juthassanak el a használható termékek/folyamatok a mindennapi felhasználásra (elsősorban a környezetvédelem és az orvostudomány területein).

Keresni az adatbázisban mindenféle regisztráció nélkül lehetséges, de ha magunk is meg szeretnénk jelenni a keresések eredményeiben, akkor regisztrálnunk kell magunkat. Tagság kétféle lehet: egyéni (ingyenes), és céges (fizetős). A tagsággal hozzáférhető lesz a több, mint 2000 európai cégről készült útmutató is, mely szintén az egymásra találást segíti elő.

A cégkereső használata: A honlapon összetett keresési feltételekkel kereshetünk cégeket:

  • országok szerint: összesen 34 országra
  • kategóriák szerint
  • tevékenység szerint: termékek és gyártás, K+F, szolgáltatás, értékesítés
  • működési terület szerint: természeti erőforrás hasznosítás, mezőgazdasági biotechnológia, humán/állat egészségügy, környezet, ipari feldolgozás, bioinformatika, stb.
  • OEDC (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) osztályozás szerint: bioinformatikai/biotechnológiai rendszerek, nanobiotechnológia, vektorok, mérnöki biotechnológia, sejt- és szövettenyésztés, fehérjék és egyéb molekulák, DNS/RNS, stb.  
Szerző által felhasznált források