Hajmosás szódabikarbónával

Kép forrása
http://www.socialphy.com/posts/do-it-yourself/5862/Tips-for-Better-iPhone-Photography.html
Leírás szerzője
GK

A szódabikarbóna fertőtlenít, tisztít, korpás fejbőrre is szokták alkalmazni, sokan sikerről számolnak be.

Recept:

Az egyik javasolt eljárás szerint hajmosás előtt evőkanálnyi szódabikarbónát dörzsölünk a száraz fejbőrbe, majd néhány perces kezelés után végezzünk normál samponos fejmosást. Egy-két kezelés megszabadít a korpától.

Egy bátrabb recept szerint sampon nélkül is moshatunk hajat, csak szódabikarbónával. A szódabikarbóna oldja a piszkot, bizonyos mértékig a zsírt is, és kevésbé árt a hajunknak, mint az erős mosóhatású samponok.

Öblítéshezl ajánlható az almaecetes víz, mely semlegesíti a szódabikarbóna maradékát, lágyítja az öblítővizet, visszaállítja a fejbőr pH-ját.

Egy üres flakonban keverjük össze a szódabikarbónát meleg vízzel, egy másikban az almaecetet meleg vízzel. Vizezzük be a hajunkat, majd tegyünk rá a szódabikarbónás vízből (hajhosszúságtól függően, akár az egészet). Masszírozzuk jól a hajunkba, majd öblítsük le. Utána öntsük rá az almaecetes vizet, ezt is masszírozzuk a hajunkba, majd öblítsük le. 

Harmadik recept: 

Hozzávalók: 2 evőkanál szódabikarbóna, kb. 3 dl forrázott gyógynövénytea (zöldtea, csalán, rózsaszirom, akácvirág, mezei zsurló), egy pici csipet tengeri só, egy kiskanál méz (esetleg fél dl sör). Az összetevőket tegyük egy kisebb spriccelős flakonba és így vigyük fel a hajra. Dörzsöljük át, masszírozhatjuk is, a keverékből pótolva a a hajmosószert, mindaddig, amíg el nem fogy. A hajmosás után öblítés következik: vízzel 10-szeresre hígított ecetes, illóolajos öblítés.

Tapasztalat: Eddig egy hajmosáson vagyok túl és azt kell, hogy mondjam soha-soha-soha nem éreztem azt, hogy ilyen tiszta a hajam. Fantasztikus tartása van!!!

 

Szerző által felhasznált források

http://lukreciakencei.hu/recept/furdes/samponok/hajmosas-sampon-nelkul-szodabikarbona-%E2%80%93-almaecet

http://antalvali.com/comment/39433/hajmosas-szodabikarbonaval-tapasztalat