Ugrás a tartalomra

Fogfehérítés szódabikarbónával

Kép forrása
http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=102602757
Leírás szerzője
GK

A fog elszíneződését okozó élelmiszeralkotók általában savasak (kávé, tea, vörösbor, stb.). Ezek meggyengítik a fogzománcot, majd beleevődnek a fellazított felületbe, hosszútávú elszíneződést okoz

Szódabikarbóna képes eltávolítani ezeket az elszíneződéseket okozó bevonatokat. Citrommal keverve is használhatjuk, vigyázva, hogy ne dörzsöljük túl erősen a fogat és ne tartsuk rajta túl sokáig a szódabikarbónát vagy a citromlé plusz szódabikarbóna keveréket.

Recept: kiskanálnyi citromléből és két kiskanálnyi szódabikarbónából sűrű zagyot készítünk és azzal mosunk fogat, puhaszőrű fogkefével.