Gyümölcsök és zöldségek szódabikarbónás fertőtlenítő mosása

Kép forrása
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-Hoseg-Nebih-a-kereskedelmi-forgalomban-kaphato-zoldseg-es-gyumolcs-kockazatmentesen-fogyaszthato/20130808-22106/
Leírás szerzője
GK

A gyümölcsöket és zöldségeket mind a rajtuk lévő maradék vegyszerek, mind pedig a mikroorganizmusok eltávolítása céljából alaposan mossuk meg. A gyümölcsök és zöldségek felületes, nagyjából történő lemosásával, éppen csak a víz alá tartásával több kárt okozhatunk, mint hasznot, például nedvességhez juttatjuk a szárazon növekedésre nem képes mikroorganizmusokat.

Ezért célszerű, főként érzékeny pici baba, beteg idős ember  részére előkészített gyümölcsöt és zöldséget fertőtlenítő mosásnak alávatni. Persze nem mindegy, hogy milyen újabb vegyszerhez nyúlunk, hiszen azzal újabb kockázatot vállalunk.

A szódabikarbóna kockázatmentesen tisztítja és fertőtleníti a gyümölcsök és zöldségek felületét.be tegyünk literenként egy evőkanál szódabikarbónát. Az előzetesen tiszta vízben megmosott gyümölcsöt/zöldséget hagyjuk néhány percig a szódabikarbónás mosóoldatban. Utána akár további öblítés nélkül is fogyasztható.