Kép forrása
              http://news.bbc.co.uk/2/shared/spl/hi/in_depth/africas_challenges/html/3.stm
          Leírás szerzője
              Gruiz Katalin
          Az ivóvíz az ember által fogyasztásra alkalmas víz, amely megfelel az ivóvíz szabványok előírásainak.
A Föld ivóvízkészlete a népességrobbanás, a víz pocséklása és a szennyezések miatt vészesen csökken. Korunk egyik nagy problémája az ivóvízhiány. 2006-ban a mezőgazdaság fogyasztja a víz kb. 80%-át. Egyes források szerint 2025-re az emberiség 66%-ának nem lesz elegendő ivóvize.
Az ivóvízben megnegedett vegyi anyag koncentrációk:
- Arzén 10 μg/l
 - KOl (mg/l) 3,5
 - Klorid (mg/l) 100
 - Vas (μg/l) 200
 - Mangán (μg/l) 50
 - Nitrát (mg/l) 50
 - Nitrit (mg/l) 0,1
 - Ammónium (mg/l) 0,2
 - Összes keménység (CaO mg/l) 50-350
 - Vezetőképesség (μS/cm) 2 500
 - Nátrium (mg/l) 200
 - Szulfát (mg/l) 250
 - pH 6,5-8,5
 
Szerző által felhasznált források
              http://hu.wikipedia.org/wiki/Iv%C3%B3v%C3%ADz