Mikroalgák

Kép forrása
http://botany.natur.cuni.cz/algo/determin.html
Leírás szerzője
KÖRINFO

Számos kultúrában alkalmazzák a mikroalgákat  mint  élelem-  vagy  élelemkiegészítő. Már az Aztékok és a Maya-Indiánok pótolták étkezésüket a mikroalgákban megtalálható nagy mennyiségű növényi fehérjével. Az  étkezéskutatók  figyelme  az  édesvízi  algákra irányul, ezek legismertebbje a Spirulina és a Chlorella. Mindkét édesvízi alga az eddig felfedezett  élelem  közül  tápanyagtartalomban  a  leggazdagabb.  A  Spirulinában  és  a Chlorellában különösen sok a fehérje, vitaminok, esszenciális zsírsavak, szénsav, ásványi anyagok és nyomelemek. Semmi más élelmiszer nem tartalmaz több, magas minségű növényi fehérjét minden esszenciális  aminosavval (60%).  A  mikroalgák  emellett  sok  nyomelemet  és  ásványi anyagot  tartalmaznak,  ellátják  a  szervezetet  kálciummal,  magnéziummal,  cinkkel, enzimekkel, az összes B-vitaminnal, valamint esszenciális zsírsavakkal. A szárított édesvízi algák koncentráltan tartalmazzák az élethez szükséges esszenciális tápanyagokat.

Szerző által felhasznált források

http://wsnetwork.mlap.hu/#/html/18194402/render/algak