
Állatok mezőgazdasági és élelmiszeripari hasznosítása
Szerző:
Gruiz Katalin
A képekre kattintva megtekinthetjük az adott képhez tartozó részletes leírást.
Az állatok tenyésztésének és tartásának célja az ember haszna, az állat izomerejének hasznosítása (lovaskocsi, bivalyfogat, erdőművelő eleféntok, stb.), húsának élelmiszerkénti fogyasztása (húsállatok: halak, rákok, szárnyasok, sertés, marha, juh, kecske, stb.), vagy az állat szőrének, bőrének vagy más részének hasznosítása (báránybőr, gyapjú, pehely, toll, pataolaj, bálnazsír, stb.).
Az állatokat különleges munkákra is használják: hátasló, munkakutyák, -eleféntok, -majmok, jelzőállatok.
Forrás:
Kezdőkép forrása: http://www.coshoctoncounty.net/agency/swcd/fielddaysworkshops.php