Ugrás a tartalomra
http://www.katafitness.hu/Etrendek.html

Savanyú tejkészítmények

Szerző:
KÖRINFO

A címekre kattintva megtekinthetjük az adott képhez tartozó részletes leírást, a képekre kattintva diavetítés indul.

A savanyú tejkészítmények gyártási folyamatának leglényegesebb része a tejcukor átalakulása tejsavvá. Ez a folyamat végbemehet spontán is, amikor a tejsavbaktériumok a levegőből kerülnek a tejbe, ekkor aludttejnek nevezett termék keletkezik, mely két rétegből áll: a felső, vékonyabb tejzsírrétegbl és az alsó, vastagabb alvadékból. Ipari léptékben fontos a folyamatok irányíthatósága, ezért itt ún. starterkultúrákat alkalmaznak a megfelelő savasság és ízvilág kialakításához. A savanyú tejkészítményekközül a joghurt és a kefír sokak által kedvelt és széles körben elterjedt savanyított tejtermék.