Charles  Darvin

Charles Darwin

Kép forrása: 
http://farm4.static.flickr.com/3477/3288860652_48d7b89c5c_o.jpg
Leírás szerzője: 
Gruiz Katalin
Charles  Darvin

Charles Darwin az evolúciós folyamatok és összefüggések felismerője és első leírója fő művében "A fajok eredete természetes kiválasztás útján, vagy a létért való küzdelemben előnyhöz jutott fajták fennmaradása" címmel (angolul: On the Origin of Species by Means of Natural Selection, or the Preservation of favoured races in the struggle for life) összegzi azokat a következtetéseket, melyekre a természet megfigyelése, a fajok változékonyságnak követése alapján jutott. 1859. november 24-én látott napvilágot ez a természettudományokat alapjaiban megrengető mű, az evolúciós elmélettel, mely nagy hatással volt nemcsak a tudományos közösségre, hanem a világ egészére.

Darwin elméletét az evolúcióról sokan úgymond tagadják, de objektív tudományos vizsgálati módszerekkel végzett kutatások teljes mértékben alátámasztották. A modern tudomány továbbfejlesztette az evolúciós elméletet és manapság a molekuláris biológiai vizsgálatok, a géntechnikák, a DNS vizsgálatának új lehetőségei a gének szintjén is bizonyították azt, amire Darwin a csupán a szemmel látható jegyek alapján következtetett.

Darwin életrajzát röviden a Wikipédiában olvashatjuk magyarul is: http://hu.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin

Ezt a képet Darwinról Charles Tsevis készítette. A kép a mozaiktechnikához hasonló eljárással, állatok és növények képéből rakta össze az árnyalt, fényképfelvételhez vagy finom rajzhoz hasonlitó képet.